Bovenbouw

Workshop isometrie groep 7B
Onze stichting OBSH heeft op het Havenpark (centrum Helmond) een gebouw geplaatst waar gastlessen en workshops gegeven worden. Op donderdag 26 oktober kreeg onze groep een workshop Isometrie. Isometrie betekent; gelijkheid van maat.
De kinderen kregen de opdracht een 3D huis te tekenen die gezamenlijk een gekoppelde wijk zouden gaan vormen. (Als er duidelijke tekeningen gemaakt moeten worden van 3 dimensionale objecten dan komt het isometrisch tekenen aan de orde. De maten van het object blijven dan hetzelfde. Het resulteert in een tekening die iedereen kan 'lezen', en kan dus goed gebruikt worden als werktekening waarvan weer iemand anders een model zou kunnen maken.) Het was een hele interessante workshop waarin we veel geleerd hebben.

Groep 6A heeft donderdagochtend 12 oktober een erg interessante ochtend gehad in het museum van het kasteel in Helmond.
De leerlingen werden ondergedompeld in een spannend verhaal, operamuziek en kunst. De componist van de muziek is Richard Wagner, de kunstenaar Thorsten Brinkmann. De kinderen mochten in groepjes opdrachten uitvoeren. Ze hebben er erg van genoten.

Groep 6B bouwt een zeilwagen

Met onze stagiaire juffrouw Judith gingen we een ‘zeilwagen’ ontwerpen. Je moet dan goed kunnen samenwerken, dingen met elkaar
onderzoeken en natuurlijk ook handig zijn met knutselen. In groepjes bedachten we hoe we de ‘zeilwagen' het best konden bouwen.
Er waren materialen genoeg. Het werd een erg leuke les en er werden originele karretjes gebouwd.
Tsja.. en toen kwam natuurlijk de test. Meneer Adri haalde de bladblazer en vol spanning keken we hoe ver ons ontwerp in 2 seconden wind vooruit kon komen. Er waren zelfs karretjes die konden vliegen :-)