Een kijkje bij de onderbouw...

Soep maken in groep 1/2D
Vandaag hebben we groentesoep gemaakt in de klas. Eerst hebben we alle groenten klein gemaakt en in stukjes gesneden. Daarna mochten we om de beurt wat in de pan doen. Toen even buiten spelen zodat de soep goed warm kon worden, om daarna lekker van de soep te smullen! Het was heerlijk!

Groep 1/2C
We hebben elkaar veel te vertellen! Dat doen we ook wel eens in de mini kring. Iemand krijgt de rol van leider,
die zorgt ervoor dat iedereen aan de beurt komt. Daarna gaan we in de grote kring. Daar mag je iets vertellen over
wat je hebt onthouden van de andere kinderen uit jouw mini kring.

Welk boek gaan we lezen?! Iedereen mag stemmen. Hoeveel kinderen hebben gestemd? Hoe kunnen we dit handig tellen?
Welke boek heeft de minste stemmen? Welk boek heeft de meeste stemmen? Het boek van kleine beer! Die lezen we voor!

Leraar 24 en de schakelklas
Vorig schooljaar ben ik gevraagd om, met de kinderen van de schakelklas, mee te werken aan een filmpje voor Leraar 24 (platform voor leerkrachten). Het onderwerp was het werken met spelscripts in de hoeken. Natuurlijk vonden we dat erg leuk en alle kinderen mochten meedoen. Sinds deze week is de film ‘online’ en iedereen kan hem zien. Dus, vlug kijken!
(klik op de foto)

Groep 1/2B
In groep 1/2B zijn we goed gestart.
Er wordt volop gespeeld, maar zeker ook hard gewerkt, we leren veel van elkaar en dat is super gezellig!

Project 'Kleine ezel' in groep 1/2A
Twee weken lang zijn we in de onderbouw aan het werk met het project 'Kleine ezel'. Rondom dit thema doen we allemaal leuke dingen in de klas. We lezen veel boeken voor over de kleine ezel, spelen aan de verteltafel en maken daar onze eigen boekjes, spelen verstoppertje in de klas, verven en tekenen ezeltjes. We zijn zelfs naar een voorstelling geweest, gegeven door onze eigen juffen!
Overal gelukkige ezeltjes te vinden bij ons op school.