Een kijkje bij de onderbouw...

Groep 3B
In groep 3 hebben we hard gewerkt de afgelopen tijd. We hebben rond het thema Sinterklaas gewerkt en rond het thema Smakelijk Eten. Hierbij hebben we nieuwe letters geleerd en deze stiekem ook met speciale potloden op onze tafels geoefend. Als we moeten lezen proberen we dit vaak op een leuke manier te doen. Soms moeten we rondlopen en dan aan een maatje de woorden op ons kaartje voorlezen. Zo doen we iedere keer een andere werkvorm om het lezen nog leuker te maken. Bij het rekenen leren we nu splitsen. Dit hebben we in de sinterklaastijd ook wel eens met wat lekkers geoefend. Naast al dat harde werken is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Zo zijn we lekker naar het bos geweest in de herfst. 
Groep 3A

Wij leerden vandaag de letter AU!!!

   
   
  

Groep 1/2G
Afgelopen maand hebben we in de klas gewerkt aan het thema de bakkerij. Elke dag maken de hardwerkende bakkers heerlijke taarten, koekjes en broodjes voor al die hongerige klanten. Dat ziet er lekker uit! 
Groep 1/2H

Afgelopen vrijdag had Paardenpiet zomaar een pakje in onze klas verstopt. Op het pakje zat een briefje waarop stond
'NIET openmaken vóór maandag.'  Toen wij het pakje eindelijk mochten openmaken bleken er ansichtkaarten in te zitten, omdat Ozosnel bijna jarig was. Tijdens de kring hadden wij daarom met z'n allen de kaarten versierd en er ook een verjaardagswens opgezet. 
Tijdens de werkles zijn de kinderen actief bezig met het bouwen van een stal voor Ozosnel of het grote pietenhuis, maar ook wordt er vaak gespeeld aan onze verteltafel. Verder hadden wij tijdens Krullenbol geoefend met het maken van een stoomboot op muziek. 
Groep 1/2E

We zijn inmiddels ruim 2 maanden op school en we willen jullie een indruk geven van het reilen en zeilen in groep 1/2 E.
In onze groep doen we met de kinderen verschillende activiteiten. We hebben een atelier waar ze hun creatieve kant kunnen laten zien. Kleien, tekenen, schilderen en knutselen. Maar ook kunnen de kinderen natuurlijk werken met allerlei materialen om zich te ontwikkelen. Reken- en taal materiaal,  materiaal om me te bouwen, spelmateriaal (een winkel) en spelletjes. Een van de dingen die de kinderen ook erg leuk vinden is gymmen in de gymzaal. Soms met juf Anjo, soms met de eigen juffen!
De afgelopen weken hebben we ook al verschillende andere leuke dingen gedaan. We hebben muziekles gehad van meester Twan, we zijn naar de supermarkt geweest en hebben samen gekookt. Maar ook meneer Marvin en juf Ineke kwamen op school om een les te geven vanuit CMK. (cultuur met kwaliteit). En we hebben gezellig samen op school ontbeten met het Nationaal Schoolontbijt. In de 'babbelkring' vertellen kinderen over een item wat ze van thuis hebben meegebracht. Een knuffel, een foto, lievelingsspeelgoed.
Groetjes van groep 1-2E.
Groep 1/2D
Deze week hebben de kinderen groep 1-2D groentesoep en appelmoes gemaakt. Het was heerlijk!
Groep 1/2F

In 1/2F ontbijten we heel gezellig samen. Wat een lieve (en gekke) kinderen zeg!
Groep 1/2C

We maakten een herfst wandeling en vierden feest in de klas!
Groep 0/1B
Wat is het gezellig bij ons in de klas. Er wordt fijn gespeeld en hard gewerkt.
We hebben zelfs ook al muziekles gehad van meneer Twan, wat was dat leuk.
We mochten zelf muziek maken, ook met instrumenten.
Ook zijn we een kijkje gaan nemen bij de geitjes van Villa Vrolijk op de andere locatie van onze school,
Mahoniehoutstraat 9.
Wij zijn trots op onze kinderen!
Groep 0/1A

Muziek
Meneer Twan heeft met ons een muziekles gedaan. We mochten met instrumenten spelen en bewegen op muziek.
Wat een feestje!

 
   
Werkles
We bouwen, spelen in de huishoek en maken de mooiste werkjes. Dit vinden wel altijd erg leuk!


Lekker lezen
Na de lunch mogen we zelf in boekjes kijken. We vinden het gezellig om samen te lezen!