Een kijkje bij de onderbouw...

Groep 1/2B
Een nieuwe inloopronde in groep 1/2B. We hebben de afgelopen week weer uitdagende, creatieve, gezellige en leerzame activiteiten gedaan, met verrassende resultaten!

Groep 3B
We hebben ondertussen alle letters geleerd, daarom hebben we samen een leuke letterspeurtocht door de school gelopen.

Naast het leren spelen we ook leuke spelletjes tijdens de gymlessen.

Thema 'Ziek zijn' in groep 1/2A
De kinderen uit groep 1/2A zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met het thema 'Ziek zijn'. We hebben van alles gedaan rondom dit thema en we hebben zelfs bezoek gehad van een echte zuster. De kinderen mochten allemaal hun zieke knuffel van huis mee nemen en deze werd door zuster Joyce onderzocht en behandeld. De kinderen kregen een recept mee naar huis en aan hun de taak om verder goed te zorgen voor hun eigen knuffel. Dat kunnen deze kanjers wel!

GROEP 3B
In groep 3B zijn we bezig geweest met het thema van verkeer. Het ging over gezien worden.  De juf vertelde over de kleuren van je kleding. Donkere kleding zie je bijna niet in de avond. Als je reflecterend materiaal draagt merk je dat andere verkeersdeelnemers je eerder zien. Op het einde van de les kregen alle kinderen een geel hesje. Zo zijn we allemaal goed zichtbaar in het verkeer. Ook de fietsen zijn gecontroleerd door een paar kinderen van groep 8. Het was een fijne middag.

Groep 1/2G

Er wordt bij ons in de klas fijn gespeeld en hard gewerkt binnen het thema Sinterklaas. Wat een leuke, maar spannende tijd! We hebben regelmatig post ontvangen met daarin hele leuke pietenplaatjes. Wat bleek nu, deze plaatjes horen op een leesplankje waarmee de pieten leren lezen. Samen hebben we deze plankjes compleet gemaakt. Ook hebben wij samen pepernoten gebakken. Wat waren ze heerlijk! Wat hebben we echte bakpieten in de klas!

Sinterklaas is in het land. Wat een feest! We hebben met groep 3 een bezoekje gebracht aan het Sinterklaaskasteel!
Wauw, wat vonden we dat geweldig mooi! Wegwijspiet heeft ons meegenomen naar allerlei kamers van het kasteel:

• De postkamer
• De slaapkamer van de pieten
• De bakker
• De pakjeskamer
• De pietenschool
• Als laatste mochten we zelfs een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas

Groep 1/2E
Sinterklaas is weer in het land. Ook in onze  klas wordt er flink over sinterklaas gewerkt. Zo is er een pakjeskamer waar alle pakjes worden voorzien van een papiertje, lintjes en natuurlijk met een naam erop. De pakjes moeten uiteraard ook nog rond worden gebracht. In de huiskamer worden liedjes gezongen, de schoen gezet, verlanglijstjes gemaakt………..
Een gezellige drukte, we kunnen haast niet wachten tot het 5 december is!

Activiteiten in groep 1/2F
In de klas hebben we al een paar keer post gehad van zwarte pieten. In de envelop zaten dan allerlei
pietenplaatjes. We zijn druk met sparen en ruilen.
In de speelzaal oefenen we allemaal moeilijke trucjes. Knap he!
Ook buiten zingen we met z’n allen mooie Sinterklaasliedjes. Misschien hoort hij ons wel?

Soep maken in groep 1/2D
Vandaag hebben we groentesoep gemaakt in de klas. Eerst hebben we alle groenten klein gemaakt en in stukjes gesneden. Daarna mochten we om de beurt wat in de pan doen. Toen even buiten spelen zodat de soep goed warm kon worden, om daarna lekker van de soep te smullen! Het was heerlijk!

Groep 1/2C
We hebben elkaar veel te vertellen! Dat doen we ook wel eens in de mini kring. Iemand krijgt de rol van leider,
die zorgt ervoor dat iedereen aan de beurt komt. Daarna gaan we in de grote kring. Daar mag je iets vertellen over
wat je hebt onthouden van de andere kinderen uit jouw mini kring.

Welk boek gaan we lezen?! Iedereen mag stemmen. Hoeveel kinderen hebben gestemd? Hoe kunnen we dit handig tellen?
Welke boek heeft de minste stemmen? Welk boek heeft de meeste stemmen? Het boek van kleine beer! Die lezen we voor!

Leraar 24 en de schakelklas
Vorig schooljaar ben ik gevraagd om, met de kinderen van de schakelklas, mee te werken aan een filmpje voor Leraar 24 (platform voor leerkrachten). Het onderwerp was het werken met spelscripts in de hoeken. Natuurlijk vonden we dat erg leuk en alle kinderen mochten meedoen. Sinds deze week is de film ‘online’ en iedereen kan hem zien. Dus, vlug kijken!
(klik op de foto)

Groep 1/2B
In groep 1/2B zijn we goed gestart.
Er wordt volop gespeeld, maar zeker ook hard gewerkt, we leren veel van elkaar en dat is super gezellig!

Project 'Kleine ezel' in groep 1/2A
Twee weken lang zijn we in de onderbouw aan het werk met het project 'Kleine ezel'. Rondom dit thema doen we allemaal leuke dingen in de klas. We lezen veel boeken voor over de kleine ezel, spelen aan de verteltafel en maken daar onze eigen boekjes, spelen verstoppertje in de klas, verven en tekenen ezeltjes. We zijn zelfs naar een voorstelling geweest, gegeven door onze eigen juffen!
Overal gelukkige ezeltjes te vinden bij ons op school.