?
Middenbouw

Groep 4B: Streetwise met ANWB….
Deze week hebben de leerlingen van groep 4B laten zien dat ze al heel wat weten over de regels in het verkeer.
Ook hebben ze op een leuke, grappige manier wat belangrijke regels aangeboden gekregen. Zo heeft kleine Albert er voor
gezorgd dat ze allemaal weten waarom ze een gordel om moeten. Ook hebben we gemeten wie er kleiner dan 1 m 35 is,
zodat we weten wie er nog een stoel verhoger moet gebruiken.  Dat deden we in de rekenles.

Streetwise in groep 4C
Afgelopen week kregen we een bijzondere verkeersles  van de ANWB, genaamd Streetwise.
We hebben geoefend hoe we veilig kunnen oversteken, ook tussen geparkeerde auto’s in.
We weten nu wat een kijklijn is en hoe groot je moet zijn om zonder zitverhoger in de auto te mogen.
Het was een superleuke en leerzame les. Iedereen is geslaagd en heeft een echt Streetwisediploma gekregen!

Kijkje in groep 5B!
Het grote thema van dit jaar is Kijkje in de klas'. Wij als groep 5B hebben de ouders dan ook uitgenodigd om een les mee te doen in de klas. Zo is het echt een kijkje in de klas. Er zijn al verschillende ouders geweest en de reacties zijn positief!
Verder hebben we ook elke maandag gymles van Jibb. Jibb verzorgt ook clinics voor ons, zodat we kennis maken met andere sporten. Ze hebben we laatst een les gehad over golf, dit was erg leuk!
Groetjes groep 5B!

Groep 5A is bezig met het zelf maken en klappen van ritmes. We gaan daarbij steeds uit van een vierkwartsmaat (1-2--3-4).
Op 1 moet altijd een gekleurde beker staan. We gaan het laten zien en horen tijdens de weekviering van 22 maart.
Later gaan we ook nog proberen of we die ritmes door elkaar kunnen laten klinken, met een djembé-slag op de eerste tel van elke maat.

Bedrijvigheid in groep 4A
Elke vrijdag spelen we na de rekenles rekenspelletjes. Daarmee oefenen we de keersommen. Het gaat steeds beter en het is super leuk!
Kickboksen tijdens de gymles is echt heel gaaf! Ook hebben we Creales pinguïns gekleid en l
ekkere appelflappen gebakken!

Groep 4C: Schrijfdans op de creamiddag
Met de raket zijn we naar andere planeten gegaan.

Groep 4B
De kinderen uit groep 4B maken zelf een tafelspelletjes waarmee ze de tafels kunnen gaan oefenen….

Een kijkje in groep 3C

Afgelopen week hadden we een les midgetgolf van Jibb, we hebben gerekend in nieuwe rekenboekjes die twee kanten hebben
en we deden een ontspanningsdansje.

Groep 4C
In groep 4C hebben we vanmorgen een pinguïn gekleid. Je mocht kiezen of je 1 pinguïn wilde kleien of zelfs een hele familie.
Ze zijn nu al prachtig geworden!
Sommige kinderen gaven de pinguïn een mutsje en een sjaal of een slee. In de volgende les gaan we ze beschilderen en maken we een ijsschots van piepschuim. Dan worden ze nóg mooier!

Kerstviering in groep 3A
In groep 3A is hard gewerkt om het eindejaarsfeest heel gezellig te maken. Er werden mooie sterren geknutseld, en 's avonds werden er veel heerlijke hapjes binnen gebracht. De sfeer op donderdagavond tijdens het eindjaarsbuffet was feestelijk.
We hebben ervan genoten!

Eindejaarscrea
De gezellige maand december is al bijna op de helft, dit betekent dat het weer tijd was voor de eindejaarscrea. In de groepen 3, 4 en 5 werden verschillende creatieve activiteiten aangeboden. De kinderen konden zelf kiezen voor welke activiteit ze gingen. Hieronder een foto van onze groep 5B. De kinderen laten trots zien wat ze hebben gemaakt bij de activiteit!
Groetjes groep 5B.

In de afgelopen periode hebben we met groep 5A een mooie dans gemaakt op ‘Zie ginds komt de stoomboot’. We gaan deze dans nog omvormen naar Çan’t stop the Feeling’ van Justin Timberlake. Bij de weekviering laten we het een keer zien.
De surprisedag op 5 december was heel bijzonder. De kinderen (en ouders) hadden echt enorm hun best gedaan om elkaar met iets moois te verrassen. We hebben alle surprises op de trap uitgestald om er een mooie foto van te kunnen maken.

Op 7 november deden we mee aan het nationaal schoolontbijt en op 22 november gingen we naar het kasteel van Sinterklaas.

Glow in de groepen 4

Groep 4B: Monsters glowen in the dark
 Na enthousiast samenwerken (lees: plannen, overleggen en onderhandelen) konden de monsterwerken tentoongesteld
worden op een druk bezochte inloopavond. En nu volop in de ban van de naderende decembermaand. Gezellig!

Leeswerkles in groep 3C
In groep 3C hebben wij bijna elke dag een leeswerkles. De kinderen werken dan steeds 10 minuten aan een leesactiviteit.
Als de tijd om is gaan ze naar een nieuw werkje. Totdat ze alle activiteiten gehad hebben. Er wordt hard gewerkt!

Glow inloopavond
De kinderen van de groepen 3 maakten een filmpje met blacklight

Lees-werkles in groep 3B
In groep 3B zijn we bezig met de `lees-werkles`. We werken in groepjes aan verschillende opdrachten en draaien steeds door.
Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om soms nog even te spelen samen.

in het ringboekje. Wat zijn we allemaal trots op wat we al geleerd hebben!
We zijn fijn gestart in groep 3. Iedere ochtend beginnen we met veilig leren lezen. Hier oefenen we in tweetallen