Een kijkje bij de bovenbouw...

Groep 7B
In groep 7B werken we graag samen. Om dat goed te kunnen doen voeren we vaak gesprekken over hoe je
samenwerking het beste kan laten lukken en hoe je zelf een goed maatje kan zijn. Tijdens topografie overleggen we
veel met elkaar, zoals je op de foto's kan zien. Samen op zoek naar de landen, plaatsen, wateren en gebieden.
Groetjes uit groep 7B!

Groep 4B

In groep 4B leerden de kinderen deze week tijdens de rekenles samen bouwwerken na te bouwen. Eerst probeerden zij
een bouwwerk na te bouwen van een voorbeeld uit het rekenboek. Daarna gingen zij aan de slag met het bouwen van
en bouwwerk aan de hand van een plattegrond met alleen getallen erop. Er werd erg goed samengewerkt!

Wintercrea in groep 7A: het maken van een stoffen kerstbal en een nieuwjaar-tovertekening. Wat een gezelligheid!

Groep 5C
Vrijdag 3 december was in groep 5C erg gezellig. Vooraf was het natuurlijk heel spannend. Voor de meeste kinderen was zo'n surpriseochtend de eerste keer! De kinderen hadden erg hun best gedaan om een leuke surprise te maken. Ze hadden echt zelf (met een beetje hulp) een gedicht gemaakt. En ook de gekochte cadeautjes vielen zeker in de smaak. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.

Groep 6B
De kinderen uit groep 6B hebben een heel leuke, rommelige en gezellige surprise gehad.
Prachtige kunstwerken, mooie gedichten en leuke cadeautjes. Wat hebben we genoten vandaag.

Groep 6C
Ook in groep 6C zijn we begonnen met keuzewerk. De kinderen waren enthousiast en zijn hard aan het werk gegaan.
Ze mochten zelf kiezen aan welke taak ze wilde werken. De kinderen gingen met van alles aan de slag.
Van topografie tot de tafels en van schaken tot spellingsregels oefenen.

In groep 6A hebben wij crea gedaan met juf Yvonne van Qrabbl. Zij kwam met ons kippetjes maken van stof. We mochten zelf de stof uitkiezen, de patronen uitknippen en de stukjes stof aan elkaar naaien. Sommige kinderen vonden het best wel spannend om met een naaimachine te werken, maar we merkten al snel dat dit juist heel erg leuk is. We hebben fijn gewerkt en zijn allemaal heel trots op het eindresultaat!

In de groepen 4 hebben we een rekencircuit gedaan waarbij er in groep 4A gemeten werd.
Met een zelf gemaakt meetlint konden we alles opmeten. Het was erg interessant!

Groep 5B

Urban Matterz   Hip Hop  Inktvis tekenen met
vetkrijt en waterverf
 Mammoet kleien Mammoet kleien

Mammoet kleien   Mammoet kleien  Meten tijdens
Meten tijdens
 Meten tijdens

Groep 4C
De kinderboekenweek is weer van start!
Dit jaar met het thema: worden wat je wil. Bettina van de bieb heeft samen met ons dit thema geopend in de klas.
De kinderen hebben spelletjes gedaan rondom het thema. Het waren hele leuke spelletjes zoals:
beeld het beroep uit, teken je favoriete eten, schrijf een fantasieverhaal en ren je rot.
Alle kinderen en mama's  hebben fanatiek meegedaan. Wat een gezelligheid!

Groep 5A is op vrijdag 8 oktober naar het kunstkwartier geweest. De klas heeft eerst een leerzame stadwandeling gedaan.
We kwamen langs verschillende graffiti kunstwerken waar uitleg bij werd gegeven.
Zo hebben de kinderen een stukje geschiedenis van Helmond geleerd.
Daarna kregen ze een dans workshop in het kunstkwartier. Het was een leuk en geslaagd uitstapje!