Een kijkje bij de bovenbouw...

Groep 5B
- in tweetallen werken aan een chromebook met de online-methode Faqta
- oefenen voor de dans die we op 5 december opgenomen hebben
- een overzicht van de prachtige surprises die uitgepakt zijn

FAQ-ta? - Frequently Asked Questions in groep 6B
“Meneer Adri, hoe ontstaat de bliksem?” Inderdaad, vaak hebben kinderen over van alles en nog wat vragen. Ze kunnen die vraag opschrijven en in ons vragendoosje doen. Later mogen kinderen eens op internet zoeken en het antwoord op de vraag presenteren aan de klas. Sinds dit jaar werken we ook met FAQTA. Alle kinderen krijgen een Chromebook / laptop, doen hun oortjes in en gaan aan de slag. Allerlei boeiende onderwerpen op gebied van aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, natuur en techniek etc. worden  online aangeboden. De kinderen krijgen veel korte informatieve filmpjes en maken in het werkboekje de opdrachten. De leerkracht kan precies zien hoe ver een kind is, wat ze ingevuld hebben of overgeslagen hebben. Omdat alles online staat kan het aanbod heel actueel zijn. Dit zijn de lessen waarbij je een speld kunt horen vallen en dat is soms wel anders:-)

Nationaal schoolontbijt in groep 5C

Donderdag 8 november hebben de kinderen genoten van een lekker ontbijt. Ze hielden zich niet in.
Het was bijna allemaal op, wat hadden ze een honger!

Groetjes uit groep 5C!

Groep 8B
Sinds kort werken we met een nieuwe methode voor wereldoriëntatie: Faqta. In het werkboekje ontdekten we een fout in de
theorie. Deze gaven we door aan de makers van de methode. En wat denk je...  op maandag stond de postbode op de stoep
met een heerlijke taart als bedankje voor onze oplettendheid!

Groep 4C

Tijdens de eerste periode van dit nieuwe schooljaar heeft groep 4C al keihard gewerkt. Wij werken bijvoorbeeld aan
het bouwen met lego, lezen op de poefjes met een speciale leesbril op, lezen met de grote timetimer op het bord
en ook het knutselen en schilderen vergeten we niet!

Er is al weer hard gewerkt in groep 5. We hebben kennis gemaakt met Faqta, in tweetallen werken we met veel plezier aan de opdrachten. Bij Engels leerden we hoe we ons voor konden stellen. Van papier maakten we bruggen, knikkerbanen en wolkenkrabbers.
Heel knap allemaal! We ontdekten dat het Digibord plat ook heel fijn te gebruiken is voor leerzame spelletjes en ook van het leeshoekje wordt lekker relaxt gebruik gemaakt.

Kijkje in groep 4B
Tijdens het ‘Kijkje in de klas’ in groep 4B zijn we heel kunstzinnig bezig geweest. We hebben regenstralen gemaakt,
maar gelukkig werden we niet nat, omdat we ook een paraplu maakten!

In groep 4A:

1. Bij taal moesten we goed naar elkaar luisteren. De opdracht: een iemand vertelde over een boomhut en de ander moest de boomhut tekenen. Heb je goed geluisterd en lijkt de boomhut op de boomhut van de ander? Heel goed gedaan!
2.Lekker buiten spelen met dit mooie weer!
3. Wij kunnen een hele hoge muur bouwen!