Een kijkje bij de bovenbouw...

Sokpoppen maken met meneer Aart op 6 april
Rots en Water op 17 mei in de gymzaal.
Qrabbl op 17 en 26 mei

In groep 6 werken we de aan een groen dorp. De kinderen hebben in groepjes een ontwerp gemaakt
en gaan nu aan de slag met het bouwen van het dorp.
Daarnaast was het ook nog eens heel mooi weer en konden de kinderen lekker buiten aan de slag
!

Groep 6B
In groep 6 zijn we begonnen met het thema: 'Onze Groene Aarde'. De kinderen zijn in groepjes aan de slag gegaan met het bouwen van een eigen groene stad. Ook maken de kinderen een presentatie over hun dorp en de weg ernaartoe.

Groep 6B
De Pieten zijn groep 6B niet vergeten. Tijdens de surprise kwamen ze een kijkje nemen in de klas en hadden cadeaus en pepernoten voor de kinderen meegenomen. De kinderen vonden het geweldig, het was een geslaagde dag!

In groep 6A zijn we met van alles bezig. De kinderen leren bij spelling de woorden van het woordpakket door galgje te spelen tegen elkaar. Met taal hebben we geleerd hoe je een gedicht moet maken en er is tijd om aan een keuzedoel te werken. De kinderen bedenken op maandag een doel waar ze die week (extra) mee willen oefenen en gaan hiermee aan de slag. De doelen zijn heel erg verschillend. Er wordt geoefend met de provincies en hoofdsteden van Nederland,
de tafeltjes en zelfs Engelse of Franse woorden en zinnen.

Groep 5C
Groep 5C is van verschillende soorten pakken een klein kerstdorpje aan het maken. Ze hebben als voorbeeld de grachtenpandjes in Amsterdam genomen. De kinderen hebben hier hard aan gewerkt. Het is nog niet helemaal af maar het ziet er nu al heel leuk uit!

De kinderen van groep 5A hebben in de afgelopen periode veel samengewerkt: Nieuwsbegrip (begrijpend lezen), taalopdrachten, rekenen (klok). Zo leren we ook van elkaar.
Ook zijn we gestart met de eerste reeks lessen van Rots & Water.
Het maken van een mammoet (klei) was voor veel kinderen een uitdaging, maar het resultaat mag er echt zijn.
Wat een kunstwerkstukken!

Groep 4B

In groep 4B zijn we begonnen met oppervlakte. Van placemats in het rekenboek naar hand- en voetafdrukken!

De kinderen van groep 4A zijn aan het knutselen. Ze maken een mooie achtergrond van water en ecoline.
Kiezen een beroemd gebouw en maken daar een luchtballon bij. Het zijn échte kunstwerken!

De kinderen van groep 4A leren kennis maken met oppervlaktes. Ze onderzoeken hoeveel ruitjes hun voetafdruk is.

Groep 4C
In groep 4C leren de kinderen wat een meter is. Ze ontdekken waarmee en hoe je kunt meten.

Wie is de grootste van de klas?