Een kijkje bij de bovenbouw...

Groep 6A kreeg op donderdag 20-02 bezoek van de Houtse Kluppels. Het was erg leerzaam en erg leuk! Er was zelf een echte prinses, adjudant, vorst en grootvorst van 6A.

Groep 8 brengt een bezoek aan Villa Pardoes

Op vrijdag 7 februari heeft een kleine delegatie van groep 8 iets heel bijzonders mogen doen! Wij kregen namelijk een rondleiding door Villa Pardoes! Waarom is dit zo bijzonder? Normaal gesproken kan je hier niet zomaar als gast rondlopen. Villa Pardoes is een vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor familie die droomt van een onbezorgde week samen. Met de kinderpostzegel actie hebben onze groepen 8 €1000,- voor Villa Pardoes opgehaald en op vrijdag mochten wij officieel de cheque overhandigen. Het was een enorm bijzondere ervaring! Villa Pardoes bleek, tot onze verbazing, niet bij de Efteling te horen. De Efteling sponsort wel Villa Pardoes door de gasten toegang tot het park te verlenen. Verder is Villa Pardoes helemaal afhankelijk van gunsten en sponsoren. Daarmee was onze cheque dus van nog grotere waarde geworden. We zijn trots dat onze school meegeholpen heeft aan het mede mogelijk maken van een vakantie voor een gezin dat het echt kan gebruiken!

Groep 7B

Vandaag hebben we een clinic 'urban sports' gehad bij de gym.
Leuk om met skateboards, gauswheels en stepjes door de zaal te racen!

Groep 7A: Een nieuw jaar
In de eerste week na de kerstvakantie hebben we in groep 7A teruggekeken naar het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar het jaar 2020. De kinderen hebben allemaal een happertje gemaakt met hierop verschillende vragen. Bijvoorbeeld 'Waar kijk je het komende jaar naar uit?' of 'Wat wens je mij het komende jaar toe?'. Buiten maakten we een binnenkring-buitenkring en bespraken de kinderen deze vragen samen. Op naar een mooi jaar, 2020!
Groetjes groep 7A.

Tijdens de creales hebben we met de drie groepen 6 groepsoverstijgend gewerkt. In elke klas was een
andere creatieve opdracht.

Groep 6B
Op 4 november hebben wij een gastles gehad over het thema: 'Alles kan met animatie'.
Een mevrouw van het EYE filmmuseum vertelde ons van alles over animatie door de jaren heen.
Het was een erg leuke en leerzame les waarbij de kinderen ook een eigen flipboekje mochten maken!

Groep 5B

Groep 5B werkt tijdens de crea rondom de prehistorie. Pas op voor de kudde mammoeten!!!

Groep 5C

Op donderdag 7 november was het nationaal schoolontbijt. Wij hebben gezellig met de klas ontbeten in onze pyjama!

Groep 4C
In groep 4 zijn we herfstschilderijen aan het maken. Je onderarm en hand zijn de stam van de boom en daarna
met wattenstaafjes de vallende bladeren schilderen.

De kinderen krijgen 5 weken op rij les in het bespelen van een blaasinstrument (bugel) of een slaginstrument:

Groep 4B
Groep 4B is aan het oefenen met de keersommen. De keersom van 10 lukt al aardig! Met een bordspel en bingokaart rekenen ze de keersommen uit en vullen ze hun kaart in. Wie o wie heeft als eerste zijn kaart vol? Het was erg spannend en leerzaam.
Wat een knappe kinderen al!

In groep 4A hebben we geleerd wat een meter is. De kinderen hebben elkaar op volgorde van grootte gezet.
Het was erg leerzaam!